3 gode hofteåpnere

 

Kjenner du at du stivner litt i hoftene? Kanskje du sitter mye i løpet av dagen?

Prøv deg på disse øvelsen og se om du føler deg litt mykere. Gjør gjerne øvelsene 2-3 ganger i uken hvis du ønsker å se litt fremgang.

 

1. Double Pigeon

Dette er en super hofteåpner som både kan modifiseres og intensiveres etter behov. Det aller viktigste når du gjør denne øvelsen er at det skal ikke gjøre vondt i knærne.

Start med å sitte med bena i kryss. Se for deg at du skal flekse føttene og få de kant i kant med knærne. Sitt gjerne på et teppe eller pute for å få hoftene litt opp. 

 

Du kan også bygge opp under knærne og hoftene for å kunne sitte mer avslappet og unngå vondt i knærne. Bruk tepper eller puter for å bygge deg opp godt nok.

 

En yogablokk fungerer også fint som støtte og for å unngå vondt i knærne.

 

 

For å intensivere kan du sitte uten støtte.

Sitt gjerne med fingertuppene i gulvet bak deg for å rette deg godt opp. Føler du at kroppen er klar for å gå videre kan du tippe bekkenet frem og lene overkroppen litt fremover. Du kan legge forsiktig vekt på leggene, eller strekke hendene frem og til slutt komme ned med albuene i gulvet.

Bli i 5 - 10 pust, deretter bytter du side og gjentar øvelsen.

 

2. Gomukhasana

Enda en god hofteåpner som passer fint sammen med forrige øvelse. Denne åpner mer opp i utsiden av hoftene.

 

Legg et ben over det andre og se for deg at knærne skal komme omtrent rett over hverandre. Dette skjer ikke alltid, og det er veldig vanlig å ha god avstand mellom knærne.

Her også kan du bygge deg opp ved å sitte på et teppe eller pute. I tillegg kan du putte et teppe eller pute mellom knærne for ekstra støtte.

Start med fingertuppene bak deg igjen og rett deg opp. Du kan velge å bli her, eller tippe bekkenet frem og plassere hendene foran deg. Len deg frem så langt kroppen din er klar for uten at du kjenner noe i knærne.

Hold i 5 - 10 pust, deretter bytter du side og gjentar øvelsen.

 

3. Baddhakonasana

Denne hofteåpneren vil åpne opp innsiden av hoftene dine.

 

Start med føttene mot hverandre og slipp knærne ut til hver sin side. Du kan gjerne bygge opp under lårene og knærne ved å bruke tepper el.

Start med fingertuppene bak deg og rett deg opp. Bli her, eller tipp bekkenet frem og len overkroppen frem så langt det kjennes greit ut. 

Dersom det kjennes greit ut kan du fjerne støtten under lårene. Legg forsiktig vekt på innsiden av lårene. Du kan bli her eller komme enda lengre frem og trekke deg forsiktig frem ved å holde i føttene.

Hold i 5 - 10 dype pust. 

 

Ta kontakt om du har spørsmål!

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊