1 øvelse du kan gjøre hver dag for bedre holdning

 

Hva er egentlig god holdning? Hva gjør at noen får bedre holdning, mens andre sliter med dårlig holdning?

Det er mange ting som kan påvirke dette, men både arbeidsstilling og stram, eller svak, muskulatur kan være avgjørende. Fordi vi ofte blir sittende hengende litt over pc-en, vil muskulaturen på forsiden av overkroppen (bryst og skuldermuskulatur) være stram. I tillegg vil ofte muskulaturen på baksiden skuldrene og øvre rygg være svak. Dersom man i tillegg har begrenset bevegelighet fordi man ikke beveger rygg, skuldre og nakke slik man kan og bør, vil du kunne ende opp med en dårlig holdning.

 

Du vet kanskje allerede hva du burde gjøre for å få en bedre holdning? Utfordringen er kanskje mer å få det gjennomført. Min anbefaling er å finne 3 - 5 øvelser du kjenner at du trenger, og deretter gjøre de hver eneste dag.

 

Her skal jeg vise dere en av mine favoritter for å bidra til å rette meg opp. Finn en behagelig sittestilling, du kan gjerne sitte på en stol om det er bedre enn å sitte på gulvet. Plasser hendene bak hodet uten at du har vekt i hendene.

Start med å skyve skulderbladene sammen, albuene litt bakover og prøv å forsiktig presse hodet bakover og litt opp i hendene. Hold i et pust eller to. Dette kan være litt tungt etterhvert, men gjør så godt du kan. Det er her du blir sterk i øvre delen av ryggen!

 

 

Deretter skyver du albuene forsiktig fremover uten at du drar i hodet. La skulderbladene forsiktig gå fra hverandre og slipp hodet litt ned. Pust inn i området mellom skulderbladene.

Gjenta til utmattelse eller 5 - 10 ganger. Rolig og kontrollerte bevegelser.

Ta kontakt om du har spørsmål!

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊