2 øvelser for sterkere hofter

 

De aller fleste jeg underviser yoga til elsker hofteåpnere. Det er ikke så rart fordi hoftene våre blir stramme og stive dersom vi ikke aktivt går inn for å holde de myke. Det du kanskje ikke visste er at det i tillegg er minst like viktig å holde hoftene våre sterke.

 

Ved å bygge styrke rundt hoftene våre vil du bli mindre utsatt for skader fordi muskulaturen rundt hoftene fungerer bedre, og det vil igjen gi mer optimal bruk av annen muskulatur. Sterk muskulatur vil bidra til at vi enklere holder balansen, og det kan gi oss bedre teknikk til å gå eller løpe.

 

Her finner du noen av mine øvelser for å styrke opp gluteus medius (øvre ytterside av setemuskulaturen) og muskulaturen i setet som står for ekstern rotasjon i hofteleddet. 

 

 Øvelse nr 1: gluteus medius

Start med å ligge på siden. Bøy knærne og la hodet, skuldre, hofter og føtter ligge på en rett linje.

Start med å løfte øverste ben opp i hoftehøyde og bøy kneet opp i ca 90 grader. Pass på at du ikke drar hoften med deg, og hold magen litt på.

Deretter strekker du benet ut slik at lårene blir liggende rett over hverandre. Trekk kneet rolig tilbake til ca 90 grader og strekk benet ut igjen. Fortsett til utmattelse. Prøv å fokusere på rolige og kontrollerte bevegelser mens du lar hele benet være i hoftehøyde. Det er vanlig at benet eller kneet vil tippe ned, prøv å unngå dette.  

Gå videre til øvelse nr 2.

 

Øvelse nr 2: rotasjonsmuskulaturen i setet

 

Fortsett å ligge på siden. La føttene hvile mot hverandre og løft kneet rolig opp og ned. Pass på at du lar hoftene blir liggende i ro, det er vanlig at hoftene har lyst til å tippe bakover. Gjenta 10-20 ganger eller til utmattelse. 

Gjenta andre siden og start med øvelse nr 1.

 

Ta kontakt om du har spørsmål!

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊