Vil du bli medlem av MyYoga? 🙏

3 bevegelser ryggen din trenger hver dag

For at ryggsøylen din skal holde seg myk og smidig er den viktig at den beveger seg hver dag. Disse bevegelsene bør gå "alle veier" for mest mulig smøring av ryggsøylen. I denne videoen viser jeg disse bevegelsene sittende i skredderstilling. Det er også mulig å gjøre varianter av disse bevegelsene sittende på en stol, stående eller på alle fire.

 


 

 

1. Forover- og bakoverbøy

Start med å sitte i en behagelig sittestilling for deg (alternativt sittende på en stol). Tipp bekkenet bakover og skyt ryggsøylen ut bakover, samtidig som du slipper hodet litt ned. Unngå denne bevegelsen om du får vondt i korsryggen og/eller nakken.

Deretter tipper du bekkenet frem og løfter brystet frem og opp. Se opp om det føles naturlig ut for deg. Her skal du se for deg at du lager en bakoverbøyning med ryggsøylen. Kombiner med dyp rolig pust inn og ut gjennom nesen. Gjenta 5-10 ganger.

 

2. Vridning

Fra forrige øvelse; fortsett i samme sittestilling. Koble litt på i magen, forleng ryggsøylen opp. Roter forsiktig en vei og legg en hånd på motsatt kne/lår. Den andre hånden støtter du deg forsiktig bak. Roter hodet hele veien bak om det kjennes greit ut for nakken. Hold i 5-10 pust. Gjenta andre siden.

 

3. Sidestrekk

Fra forrige stilling; fortsett fra samme sittestilling. Legg en hånd i gulvet litt ut fra hoftene, og strekk den andre armen opp og over. Se for deg at du gjør hoftene tunge, og at du forlenger i hele siden din. Hold i 5-10 pust. Gjenta motsatt side.

Disse øvelsene kan du gjerne gjøre hver dag, det vil ryggen din takke deg for.

 

Ta kontakt om du har spørsmål! 🙏😊

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊