Vil du bli medlem av MyYoga? 🙏

Føler du deg overveldet? 🤯

En av mine favoritt yogastillinger å gjøre når jeg føler meg fullstendig overveldet, er Viparita Karani eller Legs-up-the-wall.

Denne stillingen gir ro og gir en mild strekk til baksiden av bena og ryggen. I tillegg kan den gi energi til trøtte ben og lindre mild hodepine. Den støtter det parasympatiske nervesystemet, og gir dermed kropp og hode en mulighet til å slappe fullstendig av.

Det er en fantastisk stilling som passer for alle, uansett nivå. Start med å finne en vegg og noen puter eller tepper som støtte.

To ting å tenke på før du kommer inn i stillingen. Jo stivere du er, desto lavere støtte og det bør plasseres lengre unna veggen. Hvis du er litt mykere, velg en litt høyere støtte og plasser det litt nærmere veggen. Utforsk hvilken avstand og høyde som føles riktig ut for deg. 

  1. Kom ned og sitt med siden mot veggen. Juster avstanden til hva du tror er riktig.
  2. Kom ned på ryggen med hoftene på støtten og bena opp langs veggen.
  3. Kjenn etter om det kjennes ut som om du kan ligge der en stund, og juster evt avstand og høyden på støtten før du finner deg helt til rette.
  4. Bena dine trenger ikke å være helt strake, men de må være helt avslappet. De trenger derfor ikke å være samlet.
  5. Bli liggende i min 5 minutter, gjerne lengre.
  6. Hvis føttene dine sovner, så før fotsålene sammen og knærne fra hverandre.
  7. For å komme ut av stillingen, så bøy bena og kom rolig over på en side. Bli liggende der i noen pust før du kommer opp i sittende, alternativt kom rett i Savasana og bli der.

En annen variant av samme stilling er å bruke en sofa eller lignende som støtte. Plasser bena opp i sofaen ved å bruke de samme punktene som over. Det er viktig at bena kan hvile fullstendig og ha støtte under knærne og leggene.

Hvordan kjennes det ut?🙏

 

Close

50% Complete

Et liten ting til..

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også. Når du har bekreftet mailadressen din får du tilsendt øvelsene på e-post 🙏😊