Bli klar for hodestående

Synes du det ser gøy ut å stå på hodet? Eller er du kanskje litt mer skeptisk om det er noe for deg?

 

Å stå på hodet, eller å praktisere yogaøvelser som innebærer opp ned-posisjoner, kan ha flere potensielle fordeler for kroppen og sinnet. Her er noen av dem:

 

1. Bedre blodsirkulasjon: Når du står på hodet, snur du kroppens normale blodstrøm og øker blodtilførselen til hjernen. 

 

2. Økt lymfedrenasje: Opp ned-posisjoner kan hjelpe til med å forbedre lymfesystemets funksjon. Lymfesystemet spiller en viktig rolle i fjerning av avfallsstoffer og giftstoffer fra kroppen. 

 

3. Styrking av kjernemuskulaturen: Å stå på hodet krever betydelig styrke og stabilitet i kjernemuskulaturen, som inkluderer magemusklene, ryggmuskulaturen og bekkenbunnsmuskulaturen. 

 

4. Balanse og kroppskontroll: Opp ned-posisjoner utfordrer balansen og kroppskontrollen din, da du må jobbe med å opprettholde stabilitet og justere kroppsposisjonen din. 

 

5. Stresslindring: Å praktisere opp ned-posisjoner kan hjelpe til med å redusere stressnivået og fremme avslapning. Denne typen aktivitet kan stimulere det parasympatiske nervesystemet, som er ansvarlig for avslapning og gjenoppretting, og dermed bidra til å redusere angst og stress.

 

NB. Hodestående er ikke for alle. Er du usikker, så sjekk med din behandler før du prøver. Alle øvelser gjøres på eget ansvar. 

 

Hodestående er en øvelse som krever mobilitet i skulderleddet og en del styrke i skuldre og armer. 

Disse øvelsene vil gjøre deg kroppen din mer klar for å prøve hodestående. De vil åpne skulderleddet, samt styrke armer og skuldre slik at de klarer å bære vekten av kroppen din.

 

Hold i inntil 5 pust før du kommer rolig ned. Når du blir mer fortrolig med øvelsen kan du stå lengre. Innta Childs pose i 2-5 minutter etterpå for å roe ned.

  

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊