Camel - pose og hva den gjør for kroppen din

Dette bildet har dere kanskje sett i sosiale medier, og det forklarer egentlig veldig bra hvorfor Camel-pose er en bra yogastilling for oss. I prinsippet så åpner den opp all muskulatur som typisk blir stram fordi vi sitter så mye. Spesielt hofteleddsbøyeren får strukket seg godt ut, og vi får en god bakoverbøyning i ryggsøylen samtidig som vi åpner opp brystmuskulaturen.

Hvordan du kan tilpasse Camel-pose til din kropp

Siden Camel-pose i utgangspunktet er en yogastilling som kan være for avansert for ganske mange, så skal jeg vise noen modifikasjoner og hvordan du enklere kan komme inn i stillingen. 

 

Start med å legge et teppe under knærne, alternativt brett matten din litt så du får litt ekstra beskyttelse under knærne. Start med tærne innunder og reis deg opp på knærne. Her skal du fokusere på å engasjere baksiden av låret og setemuskulaturen for å skyve hoftene frem over knærne.

 

Jeg liker å starte denne øvelsen med noen få repetisjoner av "len deg tilbake" uten å komme inn i selve posisjonen. Dette gjør at du blir sterkere i lårene og vil klare å komme rett ned og rett ut av øvelsen uten å rotere deg. Slik gjør du det: Plasser hendene ned langs siden og se for deg at du er som en pinne fra knærne og opp. Len deg litt tilbake, og hold et pust eller to, før du kommer rolig opp. Du skal bruke forside lår til å dra deg rett opp igjen. Dette er tungt, spesielt hvis du kommer et stykke ned. Start forsiktig og kjenn etter hva kroppen din er klar for. 

 

Nivå 1:

Plasser hendene i korsryggen med fingrene pekende nedover og albuene bakover. Se for deg at du skyver skulderbladene sammen, åpner opp i brystet og løfter brystet rett opp. Du bøyer deg ikke bakover i det hele tatt, du skal kun fokusere på lengde rett opp.

 

Nivå 2 (tærne innunder):

Her skal du begynne å bevege deg bakover. Hvis du føler at det er langt ned, kan du bruke et par blokker å støtte deg på (ikke avbildet). Start med å se for deg at du skal bevege deg som en pinne bakover, inntil du klarer å ta hendene ned på hælene eller blokker. Deretter skyter du hoftene frem igjen og åpner opp i brystet. Jeg liker å holde hodet litt løftet, du kan evt slippe hodet litt bakover om det kjennes greit ut for din nakke. Hold i et par pust, eller kanskje fem om du føler deg stabil i posisjonen. Kom rolig og kontrollert opp igjen, og sitt ned på hælene for en liten pause. Gjenta 1-2 ganger eller prøv nivå 3. 

 

Nivå 3 (tærne bakover):

Gjenta øvelsen ovenfor, men denne gang lar du tærne peke bakover. Da får kroppen litt lengre å gå for og nå ned til hælene, og øvelsen blir derfor mer utfordrende. Gjør kun dette når du er fortrolig med å gjøre øvelsene uten blokker og du føler du har mer å gå på. Nivå 3 er egentlig for tøft for min kropp, spesielt når jeg ikke har gjort noe annet på forhånd for å forberede kroppen. Dette kan du se av bildet under da hoftene mine ikke kommer like langt frem i nivå 3 som i nivå 2. 

 

Avslutt med å sitte på hælene i noen pust, før du rolig kommer til Childs pose og blir liggende der gjerne et par minutter.

 

Nyt effekten og gjenta ved behov.

Ta kontakt om du har spørsmål! 🙏😊

 

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊