Gode øvelser for bedre søvn

Sliter du noen gang med å få deg en god natts søvn? Kanskje du føler deg stresset og sliter med å få tankene ut av hodet? Eller kanskje kroppen kjennes anspent ut så det er vanskelig å slappe av?

Prøv gjerne disse yogaøvelsene jeg har satt sammen for bedre søvn.

 

1. Rull med bekkenet

Finn en behaglig sittestilling, enten på gulvet i skredderstilling eller på en vanlig stol (du kan også sitte i sengen). Start med å rulle bekkenet rundt i sirkler, gjerne 5-10 ganger hver vei. Denne øvelsen er jordende og vil bidra til at du lander kroppen og sinnet når du trenger det.

 

 2. Liggende vridning

Legg deg ned på ryggen (gjerne i sengen) og trekk knærne opp mot brystet. Slipp knærne ned mot. høyre og legg høyre hånd på låret. Strekk overkroppen tilbake mot venstre. Finn en behagelig vinkel på den venstre armen og bygg den evt opp med en pute. Denne øvelsen løsner opp i spenninger langs ryggsøylen og vil gjøre det enklere å slappe av. Hold i 5 - 10 rolige pust og gjenta andre siden.

 

3. En foroverbøyning

En deilig foroverbøyning vil hjelpe deg til å vende fokus innover, roe kropp og sinn. Denne jeg viser her heter Child´s pose og er en av mine favoritter. Fra stående på alle fire, skyver jeg hoftene bakover til de lander mot hælene. Lar knærne komme litt fra hverandre. Strekker overkroppen og armene fremover, hviler pannen ned. Denne kan dessverre være utfordrende for de med kneproblemer. I stedet for kan du enten bli bli på ryggen (fra forrige øvelse) og trekke knærne opp mot brystet. Du kan starte med å rulle forsiktig fra side til side mens du holder rundt knærne, og til slutt bare ligge helt i ro. Et annet veldig bra alternativ er å komme opp i sittende, la føttene møte og knærne komme ut til hver sin side. Len deg fremover så langt kroppen din tillater. Denne varianten vises også i videoen. Hold i minimum 5 - 10 rolige pust, gjerne lengre.

 

4. Lengre utpust med hendene på kroppen

Denne øvelsen kan gjerne gjøres liggende når du ønsker å forberede kroppen for søvn. Plasser gjerne en hånd på magen og en hånd på brystet, eller begge hendene på magen. Lukk øynene og prøv å slappe helt av. La pusten gå helt av seg selv, og prøv å observere hvordan den beveger seg inn og ut gjennom nesen. Etterhvert kan du kjenne etter at pusten beveger seg slik at magen din naturlig for røre på seg. Nå kan du gradvis se om du klarer å forlenge utpusten. En lengre utpust vil automatisk roe nervesystemet og vil bidra til at roen gradvis senker seg inn i kroppen og hodet. Fortsett så lenge du trenger.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt 🙏😊

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊