En ny vri på vridninger!

 

En god vridning bidrar til sirkulasjon i ryggsøylen og bidrar til at ryggsøylen vår ikke stivner. En av flere øvelser som bør gjøres jevnlig for å holde ryggen vår skadefri og bevegelig. Vridninger bør gjøres regelmessig for å gi energi til ryggsøylen!

  1. Start i en sittende posisjon. Er det ubehagelig å sitte på gulvet, så sitt gjerne på en stol. Løft armene opp i kaktus posisjon. Sørg for at du klarer å slappe av i skuldrene
  2. Klarer du ikke å slappe av i skuldrene, eller har vondt i skuldrene, prøv alternativet under slik at skuldrene klarer å slappe av. 
  3. Koble litt på i magen, og roter en vei. Prøv å holde påkoblingen i muskulaturen hele tiden. Hold posisjonen i 5 pust. 
  4. Kom rolig tilbake til nøytral og ta evt armene litt ned for en liten pause. Når du er klar, gjenta motsatt side. Husk å holde magen litt på under utførelsen av øvelsen. 
  5. I neste øvelse skal vi starte på samme måte som over. Når du kommer så langt du klarer, skal du forsiktig føre en hånd ned til motsatt kne og den andre hånden som støtte bak deg i gulvet. Bruk armene forsiktig til å dra deg (om mulig) litt lengre inn i vridningen. Prøv å beholde påkoblingen i kjernemuskulaturen selv om du nå også hjelper til med armene. 
  6. Gjenta andre siden. Hold i 5 pust. 

 

Øvelsene over er hentet fra vårt online medlemskapsgruppe. Trykk her for å lese mer om det. 

PS. Hvis du synes jeg ser litt trøtt ut på videoen og bildene? Ja, det er jeg! Morgenstrekken filmes nesten alltid om morgenen da det er den beste måten å starte dagen på 🙏

Ta kontakt om du har spørsmål! Namaste 🙏😊

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊