Sommerens morgenrutine

 

Endelig er det ferietid for de fleste og jeg håper du setter av tid til å senke skuldrene.

Mitt tips er å sette av litt tid til seg selv hver dag. Da kan du gjøre noen enkle øvelser som gjør at kroppen holder seg i balanse gjennom ferien. Tro meg, det vil da kjennes mye bedre ut når hverdagen er tilbake! Jeg har praktisert morgenrutinen min i mange år, men det betyr ikke at jeg alltid får den til. I stedet betyr det at jeg får den til relativt ofte. Selv om jeg ikke får gjort den en dag, så kommer jeg alltid tilbake til den etter en dag eller to. Fordi jeg vet at jeg har det bedre når jeg får denne lille egentiden. Du kjenner deg sikkert igjen i dette, men når du har det bedre så får også de rundt deg det bedre.

 

Min rutine er stort sett alltid å drikke et stort glass vann, gjerne med et par dråper sitron (eterisk olje for de som er interessert i det). Deretter lager jeg meg en stor kopp kaffe og setter meg ned på matten min.  

Jeg filmer stort sett min morgenpraksis til vår online medlemskapsgruppe, så da blir det heldigvis vanskelig å se på mobilen. Anbefalingen er derfor å legge bort mobilen, alternativ sette den på ikke forstyrr, mens du praktiserer alene eller til en video laget av noen andre. Mitt lille sted hjemme er på teppet foran sofaen. På hytta derimot er det terrassen som gjelder! Her kjenner jeg at jeg finner roen med en gang jeg setter meg ned. Det spiller ingen rolle, nå lengre, om det er andre til stede eller om noen snakker til meg. Kroppen og hodet kjenner igjen dette stedet og vet at nå er det ro.

 

Hvilke øvelser jeg velger å praktisere kommer an på hvordan jeg har det, hvordan kroppen har det, energinivået og hva hodet mitt trenger. Er jeg sliten og stresset, blir det ofte mer fokus på pust og kanskje liggende øvelser. Har jeg gjort noe spesielt vil jeg kanskje velge øvelser ut fra dette. Kjenner jeg meg stram i skuldrene, velger jeg skulderøvelser osv. For å finne ro og balanse er ofte foroverbøyninger en favoritt. Ønsker jeg meg mer energi velger jeg bakoverbøyninger, alternativt vridninger og sidestrekk.

Ønsker du å komme i gang med en morgenrutine? Start med å finne ut av hva som fungerer for deg. Hvor mye tid trenger du? Jeg bruker stort sett mellom 10-20 minutter. Sett av tiden du trenger, dvs kanskje du må stå opp litt før eller se mindre på mobilen på morgenen 😉

Hvis du trenger inspirasjon til øvelser, prøv videoen i dette innlegget som er hentet fra vårt online medlemskapssgruppe. Denne morgenstrekken har fokus på gode øvelser for rygg og skuldre.

Ta kontakt om du har spørsmål!🙏

 

Gratis mini-kurs: yoga for bedre rygghelse

Kom i gang i dag med gode øvelser som kan forebygge ryggplager. Få i tillegg vårt ukentlige nyhetsbrev. Liker du det ikke? Du kan når som helst med deg av.

Close

Motta vårt nyhetsbrev

Sjekk mailen din og bekreft at du vil høre fra oss. Finner du ikke mailen, så sjekk spam-mailen din også.  🙏😊